Hekken en omheiningen: omheining paarden

Gepost op: 13 september 2017

Paarden en pony's hebben ruimte nodig, ruimte net zoals in het wild om vrij te kunnen bewegen en te kunnen grazen. Een weiland of open plek waar ze genoeg ruimte hebben is perfect om ze genoeg lichaamsbeweging te geven en genoeg ruimte om veilig te kunnen grazen. Een goede omheining is daarom ook erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een stuk land voor jouw paarden gehuurd hebt zonder omheining is het belangrijk om te investeren in een goede omheining. Het kan wat kosten, maar wanneer je een goede omheining paarden hebt, dan heb je hier ook enorm lang plezier van.

Welke soorten omheiningen zijn er?

Er zijn meerdere soorten omheining voor paarden. Elke heeft een andere functie of andere kwaliteit. Zo zijn er natuurlijke omheiningen, bijvoorbeeld bosjes, een schuur of al oud hekwerk wat als omheining kan dienen. Deze zijn ideaal voor het oog, maar minder betrouwbaar. Er is de optie om een houten hekwerk als omheining te plaatsen, dit ziet er meestal mooi uit en deze gaan altijd lang mee. Voor de optimale bescherming is schrikdraad de beste optie, zo weet je zeker dat jouw paarden binnen de juiste plek blijven. Vaak zien we ook de combinatie van een houten hekwerk met schrikdraad als omheining voor paarden. Er zijn mensen die zweren bij deze combinatie, ook zijn er nog altijd stemmen die schrikdraad zielig vinden voor de paarden. Doe onderzoek en kijk welk hekwerk het best bij jou en jouw paarden past.

Omheining plaatsen

Zoek een geschikt bedrijf zoals Arfman dat gekwalificeerd is om het hekwerk voor jouw paarden te plaatsen. De beste manier om iemand te vinden is online, of via via. Hebben jouw buren of nabije vrienden een omheining waar jij helemaal enthousiast over bent? Vraag dan na door wie ze het hebben laten plaatsen en kom in contact met dat bedrijf. Je kunt altijd in overleg een prijs afspreken en zien wat de mogelijkheden zijn.

Investeer

Goedkoop is duurkoop, ook zeker als het om een goede omheining aankomt. Goedkoop hout gaat bijvoorbeeld veel sneller rotten dan hoogwaardig hout. Een omheining kan vaak een flinke investering zijn, maar het is de moeite zeker waard. Je wilt niet telkens jouw paarden kwijt zijn, of een kapot hek. Ga voor kwaliteit en geniet jarenlang van een goede omheining voor jouw paarden. Een natuurlijke omheining, schrikdraad of hekwerk, er zijn genoeg opties voor een goede omheining voor jouw paarden. Zoek een geschikt bedrijf dat jou kan helpen en geniet van een mooie en veilige omheining voor jouw lieve viervoeters.

Delen

Archief


Recente artikelen